Mijn naam is Ina van der Wal en  ik ben opgegroeid in een klein dorp in Overijssel en heb daarna op verschillende plaatsen in Nederland gewoond. Inmiddels woon ik het grootste deel van mijn leven in Friesland. De laatste acht jaar verblijf ik daarnaast ook regelmatig bij mijn partner in Drenthe.  Samen hebben we vier (stief) kinderen waarvan twee in de tiener- en twee in de volwassen-leeftijd.

Door het wisselen van woonplaats spreek en begrijp ik ook de Saksische taal (Overijssel en Drenthe) en versta ik de Friese taal goed. 

Vooral in mijn jeugd heb ik veel en op een leuk niveau  gesport waarin ik  ook anderen begeleid en gecoacht heb.

Zeven jaar terug heb ik mijn HBO diploma gehaald en heb daarnaast verschillende leef- en gezondheids-opleidingen gevolgd. 

Sinds 1987 ben ik bij de overheid in dienst  waarbij ik de laatste jaren de neventaak van interne vertrouwenspersoon had. Een neventaak die ik met veel plezier heb gedaan en waarvan de noodzaak me meermalen duidelijk is gebleken. Niet alleen binnen mijn neventaak maar ook in de levens van onze gezinsleden in bijvoorbeeld de sport, op school en in het werk heb ik ervaren hoe belangrijk alleen al een luisterend oor kan zijn. 

In 2018 ben ik enige tijd uitgevallen waarna ik ben  gaan nadenken wat ik echt belangrijk vind en wat mij zingeving bied. Daarbij merkte ik dat ik heel graag weer als vertrouwenspersoon aan de slag wilde maar dan als onafhankelijk zelfstandige. 

Het belang van een vertrouwenspersoon is voor mij heel duidelijk. Ik vind het  van wezenlijk belang dat iedereen die op het gebied van ongewenste omgangsvormen of integriteit, bij iemand moet kunnen aankloppen. Tevens ben ik van mening dat mensen zich in hun werkomgeving  veilig moeten kunnen voelen. Als dat niet het geval is dan is er iets wezenlijks mis wat verstrekkende gevolgen kan hebben zowel voor de betrokkene als de organisatie.

Begin 2020 ben ik  voor mezelf  als externe vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit aan de slag gegaan en heb “EVP vertrouwenswerk” opgericht. 

Als externe vertrouwenspersoon krijg ik te maken met verschillende organisaties waardoor  mijn pallet met ervaring steeds groter wordt. 

Naast de opleiding die ik vanuit mijn werkgever voor het vertrouwenswerk ongewenste omgangsvormen heb gevolgd, heb ik  deze opleiding nogmaals gedaan met de uitbreiding  naar vertrouwenspersoon integriteit. 

Na deze  geaccrediteerde opleiding vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit te hebben afgerond ben ik lid geworden van het LVVV, Landelijke Vereniging Voor Vertrouwenspersonen en  sta ik ingeschreven bij het CRP.

Ik sta klaar om u bij te staan in lastige zaken op het gebied van ongewenste omgangsvormen en of integriteit kwesties. Neem gerust vrijblijvend contact op.  Mijn levensmotto is dan ook “het komt altijd goed, het wordt alleen anders”.